Zrada / Árulás

od 27.09.2013,19:00 do 21:30

 

Harold Pinter: ZRADA
Režisér: Péter Valló a.h.

Harold Pinter: ÁRULÁS
Rendező: Valló Péter m.v.

http://www.jokai.sk/eloadas361-Arulas.html

Az évad első bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Lassan célegyenesbe ér a Jókai Színház idei első próbafolyamata! A publikum Harold Pinter Árulás című önéletrajzi ihletésű drámáját tekintheti meg az évad első bemutatójaként. A műből készült nagysikerű film forgatókönyvéért 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.

A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki. Három ember, öt élet. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemenni egy ártatlannak tűnő apró, kis játékba, de mi lesz a vége? Nem is olyan könnyű kijönni belőle… S ha egyáltalán sikerül, mi marad?
Robert – a férj, Emma – a felesége és Jerry – a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak és törvénytelen kapcsolatukat évekig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek mindannyiunkat nap, mint nap foglalkoztatnak. Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira finoman abszurd, hogy saját magunkon nevetni kényszerülünk.

Az évad első stúdióbérletes bemutatójában Bandor Éva (Jászai Mari-díjas), Petrik Szilárd (m.v.) és Mokos Attila lép színpadra, a jelmezek Gadus Erika (m.v.) munkái, a díszletet tervezte az előadás Kossuth-díjas rendezője, Valló Péter (m.v.). A bemutató 2013. szeptember 26-án, este 7 órakor lesz. A produkció szeptember 27-én este 7 órakor is megtekinthető, jegyek mindkét előadásra válthatók.

Miesto konania: JÓKAIHO DIVADLO V KOMÁRNE , Petőfiho ulica 1, Komárno / KOMÁROMI JÓKAI SZÍNHÁZ, Petőfi út 1, Komárom
Kontakt: Jegyek az egyes előadásokra a színház jegypénztárában válthatók: Jegy és bérletvásárlás Hétfő–péntek: 9.00 – 12.00 és 13.00 – 15.00 (valamint az előadások kezdete előtt egy órával) Információ: +421 35 7908 150 , valamint a színház honlapján – www.jokai.sk

« späť na titulku