Zeneszalon

od 08.03.2024,08:00

Zeneszalon

Képzeljük el a világhírű zeneszerzőket díszes, pompás koncerttermek helyett a magánéletben, hétköznapi helyzetekben, akár a hálószobában. Bősze Ádám zenetörténész és műsorvezető ezúttal egyedülálló és merész módon vezet be bennünket a zeneóriások személyes (hálószoba)titkaiba.
Arra a kérdésre, hogy vajon kik voltak ők a hétköznapi, civil életben Bősze Ádám és Récsei Noémi beszélgetése adja meg a választ, amelynek fókusza a Nagy zenészek, nagy szerelmek című kötetre irányul.
Bősze Ádám merész lépést tesz afelé, hogy felfedje Beethoven, Mozart, Debussy és Wagner emberi, esendő, civil voltát. A szerző évek óta lenyűgöző és hiánypótló estjeivel és előadás-sorozataival nem csupán tudást, hanem intelligens és szórakoztató humort is csempész a zenetörténetbe.
Bősze Ádám célkitűzései között szerepel, hogy az alkotó géniuszokat közelebb hozza hozzánk, megmutatva, hogy ők is érző, hús-vér emberek voltak, akik örültek, vágytak, szenvedtek és hibáztak, mint bárki más. Tartsanak velünk!
A műsorváltozás jogát fenntartjuk! A rendezvény az Literatúra bez hraníc 2024 / Irodalom Határok Nélkül 2024 elnevezésű programsorozat része.
Miesto konania: Knižnica Józsefa Szinnyeiho v Komárne / Szinnyei József Könyvtár, Komárom, Palatínová 8, Komárno

« späť na titulku