FRIDA / Maľovať a milovať – muzikál

od 18.12.2023,19:00

FRIDA / Maľovať a milovať  – muzikál

18. decembra 2023, 19.00, Mestské kultúrne stredisko Béni Egressyho, Komárno
2023. december 18., 19.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom

Frida – maľovať a milovať je muzikál s pôvodnou tvorbou hudobného skladateľa Rudolfa Geriho a spisovateľa, autora libreta a textov piesní Daniela Heviera, v réžii Karola Vosátka.
Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov a tanca. Prežite ho s nami na vlastnej koži.
Život a dielo excentrickej maliarky Fridy Kahlo a jej životného partnera Diega Riveru sú pre univerzálnosť posolstva príťažlivé aj pre našu dobu. Autori tohto diela sa sústredili sa na hĺbku myšlienok a vnútorné posolstvo, ktoré bolo základným obsahom aj oscarového filmu Frida Kahlo s očarujúcou Salmou Hayek.
V nádherných farebných kostýmoch, sólisti a tanečníci na fantastickú hudbu so živým orchestrom Vám predvedú oslavu neskrotného života jednej z najvýznamnejších maliarok 20. storočia.
A Frida – festeni és szeretni egy lehengerlő musical, amely Rudolf Geri zeneszerző és Daniel Hevier író, dalszövegíró eredeti műve alapján készült el, Karol Vosátek rendezésében.
A legendás mexikói festőnő, Frida Kahlo élete tele van szenvedéllyel, szerelemmel, humorral, elragadó zenével, pazarruhákkal és rengeteg tánccal. Tapasztalja meg ezt az életérzést Ön is!
A különc festő, Frida Kahlo és élettársa, Diego Rivera életének és munkásságának üzenete olyannyira egyetemes, hogy az még a jelenkor emberének is hordoz magában számos üzenetet. A mű alkotói az érzések és gondolatok mélységére és a mélyenszántó üzenetekre helyezték a hangsúlyt, éppúgy, ahogy azt a Salma Hayekkel a főszerepben című filmben tették a Frida Kahlo című film alkotói is.
Gyönyörű színes jelmezekben szólisták és táncosok fantasztikus zenére, élő zenekarral mutatják be a 20. század egyik legjelentősebb festőnője zabolátlan életét.
Účinkujú / Közreműködnek:
Frida Kahlo: Katarína Ivanková
Diego Rivera: Tomáš Palonder
Cristi: Mirka Gális Partlová
Rockefeller, Trockij: Marcel Ochránek / Jakub Ružička
Réžia / Rendező: Karol Vosátko
Scenár a texty / Szöveg: Daniel Hevier
Hudba / Zene: Rudolf Geri
Zvuk / Hang: Vladimír Novosad
Choreografia / Koreográfia: Magdaléna Čaprdová
Scéna / Díszlet: Peter Janků
Kostýmy / Jelmez: Hana Ciganová
Vstupné / Belépőjegy: 25€
Miesto konania: MsKS Béni Egressyho, Komárno / Egressy Béni VMK, Komárom

« späť na titulku