NÁHRADNÝ SILVESTER výstva / PÓTSZILVESZTER kiállítás

meghívó_kiállításom_vegleges_kisebb

 

Már hagyomány a komáromi Csemadok Galériában, hogy az új évet pótszilveszteri karikatúra-kiállítással nyitjuk. Idén Potháczky Angéla műveit tekinthetitek meg!

Potháczky Angéla , sokan csak Angie-ként ismerik, a vidámság megtestesítője, 4 éves korában rajzolta első rajzát édesanyja emlékkönyvébe, egy macskát, ami ült az ágon.Innentől kezdve nem lehetett elválasztani a ceruzától.

Majd következett a Walt Disney meseőrület(ami állítása szerint azóta is tart), két évig mindent Plútó kutya borított, többméter leporellós számítógéppapírt rajzolt tele a kutya történeteivel, amit saját maga talált ki.

10 évesen megrajzolta mind a 101 kiskutyát, és az összes szereplőt a meséből,beleértve a szalmabálát, a kiscsészéket, bútorokat, mindent, amelyeket 3D-ben felállítgatott, mint egy babaházat, meseházat, mivel barbie babázni nem szeretett.

Tehetségére már kiskorában is felfigyeltek, de szülei akkor még csak hobbinak hitték ezt a rajzolást, így gimnáziumba adták, rajziskola helyett. Ekkor gondolta, hogy kezébe veszi sorsát, és titokban egy főiskolára adta be jelentkezését, ami persze a tervezőgrafika volt.

viac

http://csemadok.com/2014/01/potszilveszter-pothaczky-angela-karikaturai/