Kultúra pre deti

Kto sme

Sme tri tvorkyne – Michelle, Veroni, Robin – aktívne pôsobíme na divadelnej scéne a chceme Vám ponúknuť prehľad o tvorbe pre deti s prihliadnutím na estetickúumeleckú a výpovednú hodnotu z pohľadu rôznych tvorcov, profesionálov a odborníkov. Ak sa chcete o našej stránke dozvedieť viac, kliknite sem.

Michelle – Michaela Dzamková

Som bábkoherečka, herečka, performerka. Vyštudovala som odbor bábkoherectvo na Katedre bábkarskej tvorby na VŠMU, kde zároveň pôsobím ako doktorandka a asistentka výučby pre predmet Technika javiskovej reči. Som spoluzakladateľkou Divadla Š.E.M. Zároveň som internou členkou súboru Starého divadla Karola Spišáka v Nitre

Veroni – Veronika Trokšiarová

Som režisérka, dramaturgička, scenáristka, performerka, fotografka, lektorka a najnovšie aj filmová eko-konzultantka. Vyštudovala som bábkarskú réžiu a dramaturgiu na VŠMU. Som spoluzakladateľka zoskupenia Divadlo Š.E.M., v ktorom sa venujeme trom platformám: pouličnej estráde, javiskovým dielam a audiovizálnym dielam. Som spoluzakladateľka produkčnej spoločnosti NOACHO production s.r.o., s ktorou pripravujem v koprodukcii s RTVS krátky animovaný film Neobyčajné príbehy z mesta Mindcery. Zo svojej tvorby pre deti by som Vám rada predstavila pouličné estrády La Família a Morkadella show a inscenácie Palculienka (Divadlo Š.E.M.) a Šťastie je líška (Bábkové divadlo na Rázcestí). 

Robin – Roberta Krmášková

Som „kritická bábkoherečka“, moje profesie sa prelínajú vo svetoch umenia a digitálnych obsahov. Študovala som na UKF a VŠMU, kde som stretla Michelle a Veroni. Som front-end developerka pre súkromnú spoločnosť pôsobiacu vo viacerých krajinách sveta, tvorkyňa digitálnych obsahov rôzneho druhu (grafika, audiovizuál, fotografia) so zameraním na marketing a reklamu až po jeho strategické plánovanie na voľnej nohe. Mám dlhoročnú skúsenosť s prácou s veľkými, ale aj malými ľuďmi – detský folklórny súbor, vediem folklórom motivovaný súbor Slovenskí rebeli, založila som Dramaťák, ktorý sa v súčasnosti vyformoval do stáleho súboru Divadlo Komora – prvého slovenského profesionálneho divadla v Komárne.